Eilat on upea lomakohde Israelissa Punaisen meren rannalla. Siellä aurinko paistaa ympäri vuoden ja palvelut matkailijoille ovat huippuluokkaa. Eilat sijaitsee Punaisen meren pohjukassa autiomaiden ympäröimänä. Sijainti on todella keskeinen, sillä sen itäpuolella on Jordania ja etelä-puolella Egypti ja lahden toisella puolen Saudi- Arabia. Näillä seuduilla ei kuitenkaan ole kovin tavallista liikkua rajojen yli vaan päinvastoin pysytään vain omassa maassa. Eilatissa käy vuosittain yli miljoona matkailijaa, osa niistä on israelilaisia ja osa ulkomaalaisia. Eilatin vetonauloja ovat meren ja ainaisen auringon lisäksi, autiomaaretket, upea luonto ja ruoka. Palvelu Israelissa on korkeatasoista ja matkailijan lomailu turvallista. Punainen meri on kaiken ydin. Siellä voi uida, snorklata ja sukeltaa. Sekä harrastaa monia vesiurheilulajeja kuten surffausta ja laskuvarjoliitoa. Katso myös äkkilähtö matkat tähän matkakohteeseen. Voit löytää hyviä äkkilähtöjä monilta matkatoimistoilta.

Uimarannat

North Beachin pohjoisranta on hienohiekkaista perinteistä rantaa, jossa vuokrataan aurinkovarjoja ja tuoleja. Se sijaitsee aivan hotellien vierellä. Toinen ranta Coral beach, koralliranta, on kuuden kilometrin päässä keskustasta. Siellä on parhaat vesistöt sukeltamiseen, sillä koralliriutta jossa kalat viihtyvät, sijaitsee lähellä rantaa. Sinne maksetaan pieni sisäänpääsymaksu, jonka jälkeen rannat palvelut, suihkut ja wc-tilat ovat vapaasti käytettävissä. Siellä vuokrataan myös snorklausvälineitä. Vielä etelämpänä on yleinen ranta, jonne ei ole sisäänpääsymaksua, mutta siellä ei myöskään ole mitään palveluita. Korallirannalla kannattaa käyttää uimatossuja, sillä korallit ovat teräviä jos niiden päälle astuu. Sukeltajan täytyy muistaa, että korallien ja simpukoiden kerääminen on kiellettyä.

Retkikohteet ja nähtävyydet

Suosituin matkailijoiden vierailupaikka Eilatissa on vedenalainen havaintoasema, joka on noin seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Siellä on näkötorni josta näkee 24 metrin korkeuteen aina naapurimaihin saakka. Siellä pääsee myös näkemään veden alle kuuden metrin syvyyteen 21 eri suuntaan osoittavan ikkunan läpi. Meripuisto on hieno koko perheen retkikohde. Siellä on akvaarioita, hai-altaita, kilpikonna-altaita sekä merimuseo. Eilatissa on myös toinen vedenalainen vierailukohde joka on Dolphin Reef, jossa pääsee snorklailemaan tai sukeltamaan delfiinien sekaan ja katsomaan ihania merileijonia. Tämä on siitä ihana paikka, että delfiineitä ei ole vangittu vaan ne vapaaehtoisesti haluavat kanssakäymistä ihmisten kanssa. Jos niitä ei kiinnosta ihmisten seura, niin ne voivat lähteä uimaan ulapalle ja hävitä syvyyksiin.

Harrastukset

Sukellus ja snorklaus ovat upean vedenalaisen maailman vuoksi Eilatin suosituimpia harrastuksia. Lintubongaus on myös suosittua, sillä lintujen muuttoaikaan Eilatissa voi nähdä harvinaisiakin lintuja. Esimerkiksi Aravalaaksossa, joka on Israelin ja Jordanian välissä, talvehtii yli 400 lintulajia. Eilatissa on myös suosittua vuokrata maastopyörä tai skootteri. Näin pääsee vaikkapa vuoristoon omatoimiretkelle.Tennistä voi pelata jollain hotellin tai Eilatin kaupungin kentällä. Suosittu harrastus myös on vain käyskennellä rantapromenadilla. Siellä on ravintoloita, kauppoja ja basaareja ja ihanaa ihmisvilinää ja hieno merimaisema.

Ruoka ja ravintolat

Eilatissa on paljon ravintoloita aina edullisista pikaruokapaikoista tasokkaisiin kalliimpiin ravintoloihin. Israelissa voi vapaasti syödä mitä tahansa ruokaa, sillä vatsataudit täällä ovat erittäin harvinaisia. Jopa vesijohtovesi on juomakelpoista. Israelissa noudatetaan kosher-ruokasääntöä. Se tarkoittaa että tarjolla ei ole porsasta, katkarapuja, simpukoita eikä verta. Ja lihaa ei tarjota maitotuotteiden kanssa yhtä aikaa. Toki joissakin Eilatin turistiravintoloissa tätä sääntöä ei noudateta. Jos on pieni nälkä niin kannattaa kokeilla falafelia tai schwarmaa. Falafel on pyörykkä joka on tehty jauhetuista herneistä ja schwarma on pystyvartaassa kypsennettyä lampaanlihaa. Näitä usein tarjottaessa laitetaan pitaleivän sisään maukkaan kastikkeen ja salaatin kanssa. Israelilaiset viinit ovat hyviä ja edullisia.

Äkkilähtö Eilat - Eilatin äkkilähdötFinnmatkat ja Aurinkomatkat myyvät äkkilähtö matkoja Israelin Eilatiin. Kannattaa myös katsoa halpoja äkkilähtö lentoja sekä hotelleja, jos haluaa matkustaa halvalla Eilattiin.
Keywords: äkkilähtö, eilat, matkat